Doopsuiker verpakking

Doopsuiker verpakking en geboortebedankjes

De doopsuikers of suikerbonen zijn vaak chocolade “bonen” omhuld met een laagje suiker.
De suikerboon is een van de oudste snoeptradities in de wereld. Een populaire legende vertelt dat de oude Romein Julius Dragatus de allereerste dragee maakte toen hij een amandel in een pot honing liet vallen. Hij was zo in de wolken met deze ontdekking dat hij het nieuwe snoepje cadeau gaf bij de geboorte van zijn zoontje. Zo startte de Romeinse traditie om doopsuiker te eten bij geboortes en huwelijken.
Suikerbonen zijn in België en aangrenzende streken in Nederland in provincies als Limburg, Noord-Brabant, Zeeland een traditioneel geschenk bij de geboorte van een kind. Een andere naam is doopsuiker, vanwege het gebruik dat de genodigden bij het doopsel suikerbonen krijgen. Bij de doop van een kind wordt het doopsuiker of suikerbonen soms door de meter en de peter betaald, maar dit is niet altijd zo en kan per regio anders zijn. Ook is deze traditie wel aan het afnemen.

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Suikerboon
https://mamaforum.libelle.be/viewtopic.php?t=23970
https://www.doopsuiker.be

Op de doopsuiker-organza-zakjes pagina vindt u schattige doopsuiker organza zakjes met voetjes in roze en lichtblauw. En voor wie niet de typische traditionele kleuren blauw voor jongens en roze voor meisjes wilt, hebben we de doopsuikerverpakkingen ook in ivoor.  Andere leuke zakjes zijn de roze en lichtblauwe organza zakjes met een babyhoofdje. Deze goedkope zakjes zijn 0,40 EUR per stuk. Verder hebben we natuurlijk ook nog veel meer andere cadeau zakjes in roze of licht blauw. We hebben op de doopsuiker-organza-zakjes pagina de meest leuke bij elkaar gezet.
Kijk snel en koop de doopsuiker zakjes of geboortebedankjes online.

Doopsuiker organza zakjes